Hoe onderhoud ik een PVC vloer? - Vloerendirect
Hoomline Vloeren Visualiser - Vloerendirect
info@vloerendirect.nl 0228 - 745 347 Route maken
 

Hoe onderhoud ik een PVC vloer?

PVC-vloeren-vloerendirect-sfeerbeeld

Hoe onderhoud ik een PVC vloer?

Een van de belangrijkste voordelige eigenschappen van een PVC vloer, is dat onderhoud minimaal nodig is. Stof, zand en andere vervuiling kunt u gewoon schoonmaken met een stofzuiger of met een bezem. Dweilen kan in combinatie met microvezeldweil zonder reinigingsmiddel. U kunt de frequentie afstemmen op het gebruik en de vervuilingsfrequentie.

Een droogloopmat doet wonderen
In tegenstelling tot een houten vloer heeft een PVC vloer geen jaarlijkse olie- of waxbeurt nodig.

Ook voor deze type vloeren geldt: hoe meer vuil u buiten de deur kunt houden, hoe beter het voor de vloer is. Een goede droogloopmat is hiervoor absoluut een aanrader. Zorg ervoor dat de mat minimaal 1.20 m diep is, zodat u voldoende contact heeft met de mat wanneer u naar binnen loopt.

De juiste dosering reinigingsmiddel
Een van de meest voorkomende dingen die mis gaan in het onderhoud van een PVC vloer, is de overdosering van het reinigingsmiddel. Wanneer u het reinigingsmiddel over doseert, bestaat de kans dat er een residu opbouw ontstaat die vlekken en een doffe waas teweegbrengt.

Microvezeldoeken
Probeer de vloer zoveel mogelijk met alleen schoon water te dweilen, in combinatie met microvezeldoeken. Indien u toch iets als een reinigingsmiddel wilt gebruiken voor bijvoorbeeld de geur, kies dan voor een reinigingsmiddel zonder zeep.