Hoe onderhoud ik een houten vloer? - Vloerendirect
Hoomline Vloeren Visualiser - Vloerendirect
info@vloerendirect.nl 0228 - 745 347 Route maken
 

Hoe onderhoud ik een houten vloer?

Houten-vloeren-Vloerendirect-sfeerbeeld

Hoe onderhoud ik een houten vloer?

Zorg altijd voor een voldoende grote schoonloopzone bij al uw buitendeuren. Want goed onderhoud begint zowel binnen als buiten bij een goede deurmat. Deze houdt vocht, zand en vuil vast, waardoor dit niet op de houten vloer komt. Maak uw deurmat regelmatig schoon. Voor de dagelijkse reiniging, kunt u de vloer met een goede stofwisser of –zuiger ontdoen van stof en los vuil zoals haren en kruimels.

Dweilen
Wij raden aan om uw vloer regelmatig vochtig (niet nat) te dweilen in combinatie met een microvezel dweil. Hiermee worden de dagelijkse vervuilingen van uw vloer uitstekend verwijderd. Vermijd het overmatig nat dweilen of afspoelen van de vloer met water of andere vloeistoffen. Een licht vochtige doek met verdunde vloerreiniger voor hout is alles wat u nodig hebt. Let op dat er geen vocht in de v-groeven achterblijft. Laat de vloer na het schoonmaken altijd goed drogen.

Viltjes onder stoelpoten
Breng onder de poten en glijders van uw meubels goede glijders of viltjes aan. Zwenkwielen van meubels en stoelen moeten van het zachte type zijn. Plaats plantenbakken met openingen nooit direct op de vloer, maar zet deze op een waterdicht schaaltje, zodat er geen water op de vloer kan lekken. Het water kan kalkplekken en kringen veroorzaken.

De juiste luchtvochtigheid
De ideale relatieve-luchtvochtigheid (RLV) voor een houten vloer is 50-65 procent. Hiermee voorkomt u dat deze gaat krimpen, waardoor er kieren ontstaan. Bij een te lage RLV dient u maatregelen te nemen om deze op het juiste peil te brengen én te houden.