Hoe onderhoud ik een laminaat vloer? - Vloerendirect
Hoomline Vloeren Visualiser - Vloerendirect
info@vloerendirect.nl 0228 - 745 347 Route maken
 

Hoe onderhoud ik een laminaat vloer?

Laminaat-vloerendirect-sfeerbeeld

Hoe onderhoud ik een laminaat vloer?

Ook op een onderhoudsvriendelijke vloer zoals laminaat is onderhoud nodig. Gelukkig is dat heel eenvoudig. Een stofzuiger met een parket borstelmond of stofwisser is voor het dagelijks onderhoud voldoende. Voor vastzittend vuil kunt u laminaatreiniger aan het water toevoegen en de vloer afnemen met een lichtvochtige dweil voor het beste resultaat. Gebruik nooit te veel water en neem het overtollige vocht direct op. Het gebruik van polish, was, oppervlakte herstellers, zachte zeep, schuurpoeder, vloeibaar schuurmiddel en dergelijke raden wij af omdat deze middelen de toplaag schade kunnen toebrengen.

Vlekken op laminaat
Heeft u regelmatig last van zwarte strepen op uw laminaat? Schoenzolen en schoensmeer zijn daarbij de boosdoeners. U kunt deze strepen gemakkelijk verwijderen met een microvezeldoek, verwijderen met een gummetje of als dat niet lukt, verwijderen met wat spiritus, wasbenzine of aceton. Heeft u wijn, fruitsap of een ander drankje geknoeid op uw laminaat? Neem het eerst op met enkele vellen keukenrol of een droge doek. Verwijder de vlek vervolgens meteen met wat warm water en een beetje detergent. Vet- en chocoladevlekken kunt u ook verwijderen met warm water en afwasmiddel.

Het voorkomen van vlekken
Denk twee keer na voor u iets op uw laminaatvloer plaatst. Vooral bloempotten houden een risico in, net zoals bureaustoelen. Bescherm uw laminaatvloer en leg een beschermende laag onder dit soort voorwerpen. Anders riskeert u doffere, donkere of gebleekte afdrukken. Loop om krassen te voorkomen alleen met sokken, pantoffels of blote voeten op laminaat. Vooral naaldhakken en steentjes onder schoenen zijn risicofactoren.